09.07.2020 11:54

Pravá citronáda

Varenie – Rady do kuchyne

 

V lete padne dobre pohár vychladenej citronády, ktorá zahasí smäd a výborne osvieži. Ako ju pripraviť?

Každý si predstavuje, že stačí do vody vytlačiť polovicu citrónu, zamiešať lyžičku cukru a podávať s pár kockami ľadu. Tradičná citronáda si však vyžaduje špecifickú receptúru.

  • Na liter citronády potrebujeme 6 citrónov a asi 100 g kryštálového cukru.
  • Výraznejšiu citrónovú chuť získame pomocou kôry. Ošúpeme ju z citrónov a necháme vo vriacej vode asi minútu blanšírovať.
  • Potom ju asi 20 minút varíme v pol litri vody spolu s cukrom na malom ohni.
  • Po precedení necháme ochutenú vodu vychladnúť a potom ju prelejeme do nádoby s označením objemu, aby sme mohli odmerať presný liter.
  • Nakoniec prilejeme citrónovú šťavu vytlačenú zo všetkých citrónov a vodu do celkového množstva jedného litra nápoja.  
  • Podávame s ľadom a slamkou a môžeme pridať aj koliesko citrónu.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: everystockphoto.com

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu