09.07.2020 11:54
Pravá citronáda
Varenie – Rady do kuchyne
V lete padne dobre pohár vychladenej citronády, ktorá zahasí smäd a výborne osvieži. Ako ju pripraviť?
Každý si predstavuje, že stačí do vody vytlačiť polovicu citrónu, zamiešať lyžičku cukru a podávať s pár kockami ľadu. Tradičná citronáda si však vyžaduje špecifickú receptúru.
- Na liter citronády potrebujeme 6 citrónov a asi 100 g kryštálového cukru.
- Výraznejšiu citrónovú chuť získame pomocou kôry. Ošúpeme ju z citrónov a necháme vo vriacej vode asi minútu blanšírovať.
- Potom ju asi 20 minút varíme v pol litri vody spolu s cukrom na malom ohni.
- Po precedení necháme ochutenú vodu vychladnúť a potom ju prelejeme do nádoby s označením objemu, aby sme mohli odmerať presný liter.
- Nakoniec prilejeme citrónovú šťavu vytlačenú zo všetkých citrónov a vodu do celkového množstva jedného litra nápoja.
- Podávame s ľadom a slamkou a môžeme pridať aj koliesko citrónu.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com
—————