08.04.2015 11:07

Pôstna kaša

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Obilninové kaše boli kedysi bežnou súčasťou jedálnička našich predkov. Týmto prostým jedlom sa môžeme zasýtiť a zároveň dodržať princípy racionálnej výživy.

 

Ingrediencie:
  • 250 g usušeného a pomletého jačmeňa  
  • 1 l vody   
  • 100 ml ľanového oleja

 

Príprava:

Jačmeň upražíme na troche oleja doružova a zalejeme ho vodou. Varíme až do zhustnutia. Hotovú kašu vylejeme do hlbšej misy, v prostriedku urobíme jamku a do nej vylejeme zvyšok ľanového oleja, ktorý môžeme nahradiť aj olivovým. Jedlo konzumujeme tak, že na lyžicu naberieme kašu a potom ju ešte namočíme v oleji.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada