04.08.2012 15:36

Pomarančový rôsol

Varenie – recepty – Múčniky

 

Dezert, ktorý uspokojí aj náročnejších maškrtníkov a milovníkov pomarančovej chuti.

 

Ingrediencie:
  • 4 pomaranče  
  • 500 ml vody  
  • 50 g želatíny   
  • 100 g cukru   
  • detské piškóty   
  • ovocný džem   
  • 1 citrón 
  • 50 ml  šľahačky   
  • 1 balíček vanilkového cukru   
  • 1 bielok  
  • 3 lyžice koňaku

 

Príprava:

Z jedného umytého pomaranča skrojíme kôru a povaríme ju vo vode aj s cukrom. Po asi 10 minútach kôru vyberieme a do vody nasypeme práškovú želatínu, dobre premiešame a ochutíme citrónovou šťavou. Pomaranče očistíme, rozdelíme na mesiačiky a odstránime z nich šupky. Čistú dužinu vložíme do chladnúceho rôsolu. Na dno väčších pohárov alebo misiek dáme trochu džemu a pár detských piškót, na ktoré nalejeme pomarančový rôsol. Z bielka a vanilkového cukru ušľaháme tuhý sneh, do ktorého primiešame hotovú šľahačku. Zľahka premiešame a zmesou ozdobíme stuhnutý rôsol.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada