04.08.2012 15:36
Pomarančový rôsol
Varenie – recepty – Múčniky
Dezert, ktorý uspokojí aj náročnejších maškrtníkov a milovníkov pomarančovej chuti.
Ingrediencie:
4 pomaranče
- 500 ml vody
- 50 g želatíny
- 100 g cukru
- detské piškóty
- ovocný džem
- 1 citrón
- 50 ml šľahačky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 bielok
- 3 lyžice koňaku
Príprava:
Z jedného umytého pomaranča skrojíme kôru a povaríme ju vo vode aj s cukrom. Po asi 10 minútach kôru vyberieme a do vody nasypeme práškovú želatínu, dobre premiešame a ochutíme citrónovou šťavou. Pomaranče očistíme, rozdelíme na mesiačiky a odstránime z nich šupky. Čistú dužinu vložíme do chladnúceho rôsolu. Na dno väčších pohárov alebo misiek dáme trochu džemu a pár detských piškót, na ktoré nalejeme pomarančový rôsol. Z bielka a vanilkového cukru ušľaháme tuhý sneh, do ktorého primiešame hotovú šľahačku. Zľahka premiešame a zmesou ozdobíme stuhnutý rôsol.
—————