29.01.2018 09:12

Pomarančová torta

Varenie – Recepty – Múčniky

 

 

Torta pre všetkých priaznivcov pomarančovej chute.

 

Ingrediencie:
  • 140 g práškového cukru   
  • 8 žĺtkov   
  • ½ balíčka vanilkového cukru  
  • 30 g kandizovanej pomarančovej kôry    
  • čerstvá pomarančová kôra  
  • 140 g mandlí    
  • sneh z 5 bielkov
Plnka:
  • 3 vajcia   
  • 50 g kryštálového cukru  
  • kôra z 1 pomaranča   
  • 5 lyžíc pomarančovej šťavy   
  • 500 ml šľahačky  
  • 1 stužovač

 

Príprava:

Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom dobre vymiešame, pridáme postrúhanú kandizovanú kôru, trochu postrúhanej kôry z pomaranča, olúpané zomleté mandle a napokon aj tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a hladkou múkou vysypanej tortovej formy a pomaly upečieme. Plnku si pripravíme tak, že vajcia, cukor, pomarančovú šťavu a postrúhanú pomarančovú kôru varíme nad parou za stáleho miešania, kým nezískame polohustý krém. Necháme ho vychladnúť a potom do neho zamiešame vyšľahanú šľahačku. Vychladnutý korpus torty prekrojíme pozdĺžne na dva pláty a naplníme časťou plnky. Plnkou natrieme aj boky torty a ozdobíme vrch, na ktorý ešte naaranžujeme mesiačiky pomaranča.

 

TIP: Podľa rovnakého receptu sa dá pripraviť aj jahodová torta, len vynecháme pomarančovú kôru a pridáme o 20 g viacej mandlí a namiesto pomarančovej šťavy použijeme šťavu z čerstvých jahôd alebo jahodovú dreň. Do plnky môžeme zamiešať posekané jahody.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada