17.05.2014 10:33

Pochúťka z moriaka

Varenie – Mäso a ryby

 

Špecialita z morčacích pŕs upečených v alobale v kombinácii s ananásom.

 

Ingrediencie:
  • 6 kúskov morčacej kože veľkosti 8x10 cm    
  • 6 plátkov morčacích pŕs   
  • 6 tenkých plátkov ananásu   
  • soľ  
  • alobal
Plnka:
  • 300 g bravčové mäsa  
  • soľ 
  • korenie 
  • smotana

 

Príprava:

Najskôr si pripravíme plnku. Bravčové mäso najemno pomelieme, zmiešame s korením, so soľou a s trochou smotany. Pripravené kúsky morčacej kože vystrieme na nastrihané štvorce alobalu. Plnku rozdelíme na šesť dielikov a každý dáme na jednu porciu alobalu, sformujeme ju a prikryjeme plátkami morčacích pŕs. Navrch ešte položíme tenké plátky ananásu. Takto upravené porcie zabalíme tak, že zahneme kraje, aby pri pečení nevytekala šťava. Balíčky uložíme na pekáč a rozohriatej rúre upečieme. Podávame s opekanými zemiakmi alebo s hranolčekmi.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada