17.05.2014 10:33
Pochúťka z moriaka
Varenie – Mäso a ryby
Špecialita z morčacích pŕs upečených v alobale v kombinácii s ananásom.
Ingrediencie:
6 kúskov morčacej kože veľkosti 8x10 cm
- 6 plátkov morčacích pŕs
- 6 tenkých plátkov ananásu
- soľ
- alobal
Plnka:
- 300 g bravčové mäsa
- soľ
- korenie
- smotana
Príprava:
Najskôr si pripravíme plnku. Bravčové mäso najemno pomelieme, zmiešame s korením, so soľou a s trochou smotany. Pripravené kúsky morčacej kože vystrieme na nastrihané štvorce alobalu. Plnku rozdelíme na šesť dielikov a každý dáme na jednu porciu alobalu, sformujeme ju a prikryjeme plátkami morčacích pŕs. Navrch ešte položíme tenké plátky ananásu. Takto upravené porcie zabalíme tak, že zahneme kraje, aby pri pečení nevytekala šťava. Balíčky uložíme na pekáč a rozohriatej rúre upečieme. Podávame s opekanými zemiakmi alebo s hranolčekmi.
—————