Pochúťka z jablkového pyré
Varenie – Recepty - Múčniky a dezerty
Rezy s jablkovou náplňou a so šľahačkou.
Ingrediencie:
Na cesto:
150 g hladkej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
- 1 balíček vanilínového cukru
- 4 vajcia
- 100 g rozpusteného masla alebo margarínu
- 200 g mletých lieskových orieškov
- 75 g hrozienok
- 150 g práškového cukru
Na náplň:
- 750 g rozvarených jabĺk
- 2 balíčky škoricového cukru
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1 polievková lyžica práškového cukru
- 3 balíčky Smeta-fixu
- šťava a kôra z ½ citróna
- 200 kyslej smotany
Príprava:
Na prípravu cesta dáme všetky suroviny na cesto do misy a dôkladne premiešame. Cesto nalejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm), uhladíme stierkou a vložíme do rúry predhriatej na 180°C piecť na asi 25 minút. Plech vyberieme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. ¾ rozvarených jabĺk zmiešame so škoricovým cukrom a natrieme na zákusok. Odložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme s cukrom a smeta-fixom do tuha, vmiešame citrónovú šťavu, kôru a kyslú smotanu. Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na jablkovú plnku a uhladíme. Krém ozdobíme zvyšnými kúskami jabĺk a dáme na asi 30 minút do chladu. Nakrájame na rezy a servírujeme.
FOTO: droetker
—————