20.09.2014 09:21

Pochúťka z jablkového pyré

Varenie – Recepty - Múčniky a dezerty

 

Rezy s jablkovou náplňou a so šľahačkou.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 150 g hladkej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 4 vajcia
  • 100 g rozpusteného masla alebo margarínu
  • 200 g mletých lieskových orieškov
  • 75 g hrozienok
  • 150 g práškového cukru
Na náplň:
  • 750 g rozvarených jabĺk
  • 2 balíčky škoricového cukru
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
  • 3 balíčky Smeta-fixu
  • šťava a kôra z ½ citróna
  • 200  kyslej smotany

 

Príprava:

Na prípravu cesta dáme všetky suroviny na cesto do misy a dôkladne premiešame. Cesto nalejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm), uhladíme stierkou a vložíme do rúry predhriatej na 180°C piecť na asi 25 minút. Plech vyberieme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. ¾ rozvarených jabĺk zmiešame so škoricovým cukrom a natrieme na zákusok. Odložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme s cukrom a smeta-fixom do tuha, vmiešame citrónovú šťavu, kôru a kyslú smotanu. Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na jablkovú plnku a uhladíme. Krém ozdobíme zvyšnými kúskami jabĺk a dáme na asi 30 minút do chladu. Nakrájame na rezy a servírujeme.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada