17.11.2011 15:50

Plnený rezeň s hubami

Varenie - Recepty - Mäso a ryby

 

Chutný kus mäsa so skrytým tajomstvom, do ktorého sa primiešali aj huby.

 

Ingrediencie:
  • 4 bravčové rezne zo stehna 
  • soľ   
  • 2 vajcia
  • trochu mlieka  
  • múka   
  • strúhanka   
  • masť alebo olej

 

Plnka:
  • 20 g masti  
  • 30 g cibule  
  • 150 g čerstvých húb  
  • mleté čierne korenie
  • zelená petržlenová vňať
  • rasca 
  • 2 rožky
  • 20 g masla
  • 2 vajcia  
  • 2 lyžice strúhanky

 

Príprava:

Najprv si pripravíme plnku. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku a pridáme huby pokrájané na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a prisypeme trochu rasce a potom udusíme domäkka. Staršie rožky pokrájame na malé kocky a trochu pokvapkáme mliekom. Potom vymiešame maslo so žĺtkami, pridáme soľ, posekanú petržlenovú vňať, rožky, udusené huby, strúhanku a napokon do zmesi pomaly zamiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

Bravčové rezne dobre naklepeme, aby sme získali väčšiu plochu. Na jednu polovicu uložíme plnku, druhou ju zakryjeme a spojíme kovovými ihlicami alebo drevenými špáradlami. Potom ich obalíme v múke, vo vajciach vyšľahaných s mliekom a napokon v strúhanke. Vysmažíme a podávame s opekanými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada