03.11.2020 11:50

Plnený bravčový bôčik

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Pečený bravčový bôčik so žemľovou plnkou chutí najlepšie s knedľou a kapustou.

 

Ingrediencie:
  • 400 g bravčového bôčika
  • rasca
  • soľ
Plnka:
  • 30 g masla
  • 80 g žemlí
  • 20 g strúhanky
  • 2 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • soľ
  • petržlenová vňať
  • muškátový orech
 
Príprava:

Najprv si pripravíme plnku. Maslo vymiešame so žĺtkami a soľou, pridáme pokrájané žemle namočené predtým v mlieku, posekanú zelenú petržlenovú vňať, postrúhaný muškátový orech, strúhanku a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Všetko spolu zľahka premiešame. Vykostený bôčik rozrežeme na jednej strane v strede k okrajom tak, aby vzniklo vrecko, ktoré posolíme, naplníme a zašijeme. Bôčik dáme na pekáč, kožu nakrojíme na štvorce, posolíme, posypeme rascou, podlejeme vodou a pečieme do červena. Podávame s knedľou a dusenou kapustou, ale plnený bôčik je výborný aj studený s chlebom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada