25.03.2016 15:05

Plnené vajcia

Varenie - Recepty - Studený bufet

 

Vajcia zvýraznené rajčiakovou alebo chrenovou plnkou.

 

Ingrediencie:
  • 8 vajcia   
  • 40 g masla  
  • 160 g varených sójových bôbov   
  • soľ   
  • 2 lyžice chrenu 
  • 1 lyžica   mlieka  
  • 1 lyžica rajčiakového pretlaku  
  • pažítka 
  • petržlenová vňať

 

Príprava:

Vajcia uvaríme na tvrdo, očistíme, rozkrojíme na polovicu a žĺtky vyberieme. Rozdelíme si ich na dve časti, pretože jednu polovicu vajec ochutíme chrenovou a druhú rajčiakovou plnkou. Polovicu žĺtkov preto vymiešame s 20 g masla, s 80 g prepasírovaných sójových bôbov, s mliekom a soľou. Zvyšok žĺtkov dobre premiešame s 20 g masla, 80 g prepasírovaných bôbov s rajčiakovým pretlakom a soľou. Plnky postupne dáme do ozdobného vrecúška a naplníme ním polovice bielkov. Navrch každej dáme kúsok pažítky alebo petržlenovej vňate. Podávame s chlebom alebo pečivom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada