30.03.2013 11:42
Plnené vajcia so sardinkami
Varenie – Recepty – Studený bufet
Vajcia s príchuťou ryby sú alternatívou aj na veľkonočné pohostenie.
Ingrediencie:
4 vajcia
- 100 g masla
- horčica
- soľ
- mleté čierne korenie
- citrón
- kapia
- rajčiakový pretlak
- 80 g sardiniek
- petržlenová vňať
- rožok
- olej
Príprava:
Maslo vymiešame s horčicou, rajčiakovým pretlakom, soľou a korením. Rožok nakrájame na kolieska a po obidvoch stranách opečieme na oleji. Vychladnuté kolieska potrieme ochuteným maslom a položíme naň polovicu uvareného a pozdĺžne prekrojeného vajca. Ochutené maslo si dáme do plátenného vrecúška a pomocou ozdobnej rúrky nastriekame na reznú plochu každého vajíčka. Do stredu uložíme kúsok sardinky a kapie, petržlenovej vňate a citrónu. Kto nemá rád výraznú rybiu chuť, môže túto ingredienciou vynechať a nahradiť ju kúskom šunky alebo údeného mäsa. Podávame s jemným pečivom.
—————