30.03.2013 11:42

Plnené vajcia so sardinkami

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Vajcia s príchuťou ryby sú alternatívou aj na veľkonočné pohostenie.

 

Ingrediencie:
  • 4 vajcia  
  • 100 g masla   
  • horčica   
  • soľ   
  • mleté čierne korenie    
  • citrón   
  • kapia
  • rajčiakový pretlak   
  • 80 g sardiniek   
  • petržlenová vňať  
  • rožok   
  • olej

 

Príprava:

Maslo vymiešame s horčicou, rajčiakovým pretlakom, soľou a korením. Rožok nakrájame na kolieska a po obidvoch stranách opečieme na oleji. Vychladnuté kolieska potrieme ochuteným maslom a položíme naň polovicu uvareného a pozdĺžne prekrojeného vajca. Ochutené maslo si dáme do plátenného vrecúška a pomocou ozdobnej rúrky nastriekame na reznú plochu každého vajíčka. Do stredu uložíme kúsok sardinky a kapie, petržlenovej vňate a citrónu. Kto nemá rád výraznú rybiu chuť, môže túto ingredienciou vynechať a nahradiť ju kúskom šunky alebo údeného mäsa. Podávame s jemným pečivom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada