26.11.2013 16:00
Plnené vajcia so sardelovým očkom
Varenie – Recepty – Studený bufet
Vajcia plnené penou s výraznou sardelovou chuťou sú dôstojnou súčasťou obloženej misy na party.
Ingrediencie:
4 vajcia
- 100 g masla
- 20 g sardelovej pasty
- soľ
- 8 sardelových očiek
- citrón
- 1 rožok
- olej na opečenie
Príprava:
Rožok, najlepšie slaný, pokrájame na kolieska, opečieme na oleji a necháme vychladnúť. Bude to základ pre plnené vajcia. Vajcia uvarené natvrdo prekrojíme po dĺžke, žĺtky vyberieme, postrúhame a vymiešame s maslom, so soľou a sardelovou pastou do peny. Jemnú žĺtkovú penu vložíme do vrecúška s ozdobnou rúrkou a na opečené a vychladnuté kolieska dáme trochu peny, do ktorej vtlačíme prázdny bielok, aby na rožku dobre sedel. Potom polovice bielkov naplníme ozdobne penou a navrch položíme sardelové očko a kúsok citróna alebo zaváranej broskyne.
—————