26.11.2013 16:00

Plnené vajcia so sardelovým očkom

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Vajcia plnené penou s výraznou sardelovou chuťou sú dôstojnou súčasťou obloženej misy na party.

 

Ingrediencie:
  • 4 vajcia   
  • 100 g masla   
  • 20 g sardelovej pasty  
  • soľ   
  • 8 sardelových očiek   
  • citrón   
  • 1 rožok  
  • olej na opečenie

 

Príprava:

Rožok, najlepšie slaný, pokrájame na kolieska, opečieme na oleji a necháme vychladnúť. Bude to základ pre plnené vajcia. Vajcia uvarené natvrdo prekrojíme po dĺžke, žĺtky vyberieme, postrúhame a vymiešame s maslom, so soľou a sardelovou pastou do peny. Jemnú žĺtkovú penu vložíme do vrecúška s ozdobnou rúrkou a na opečené a vychladnuté kolieska dáme trochu peny, do ktorej vtlačíme prázdny bielok, aby na rožku dobre sedel. Potom polovice bielkov naplníme ozdobne penou a navrch položíme sardelové očko a kúsok citróna alebo zaváranej broskyne.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada