20.02.2018 08:30

Plnené srnčie stehno

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Aj srňacinu môžeme pripraviť s chutnou plnkou.

 

Ingrediencie:
  • 500 g srnčieho mäsa zo stehna    
  • 20 g masla   
  • 100 g húb (najlepšie kuriatka)  
  • 1 vajce uvarené natvrdo   
  • 50 g údenej klobásky   
  • soľ  
  • mleté čierne a biele korenie   
  • 1 vajce   
  • 1 lyžička horčice   
  • 50 g masti  
  • 80 g miešanej zeleniny   
  • 1 bobkový list    
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku   
  • celé čierne a biele korenie   
  • 10 g hladkej múky   
  • 100 ml červeného vína
 
Príprava:

Zrelé odblanené mäso umyjeme a špicatým nožom urobíme väčší otvor. Na masle udusíme očistené a pokrájané huby a po vychladnutí pridáme na kocky pokrájané uvarené vajce, na malé kocky pokrájanú klobásu a zmes osolíme, okoreníme a premiešame. Potom pridáme surové vajce a horčicu a znovu premiešame. Plnkou naplníme mäso a otvor zašijeme alebo uzavrieme kovovými ihlami na mäso. Mäso opečieme z oboch strán na horúcom masle, pridáme pokrájanú cibuľu, očistenú a pokrájanú zeleninu, bobkový list, paradajkový pretlak, celé čierne a biele korenie i soľ a podliate horúcou vodou a prikryté dusíme v rúre domäkka. Mäso občas podlejeme vodou a polejeme vlastnou šťavou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu poprášime múkou, polejeme vínom a ak treba aj vodou a povaríme. Precedenú omáčku podávame zvlášť v miske. Mäso pokrájame a podávame na tanieri aj s opekanými zemiakmi.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada