05.06.2013 07:01
Plnené šampiňóny
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá
Zapečené šampiňóny s plnkou a syrom sa hodia na večeru i pohostenie k vínu.
Ingrediencie:
8 veľkých šampiňónov
- malá cibuľa
- strúčik cesnaku
- zelená petržlenová vňať alebo pažítka
- 2 vajcia
- 3 lyžice smotany
- soľ
- mletý koriander
- 100 g tvrdého syra
- 100 ml bieleho vína
Príprava:
Šampiňóny umyjeme, stopky vytočíme a pokrájame na drobno, hlavičky odložíme na plnenie. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kocky, strúčik cesnaku rozotrieme a petržlenovú vňať alebo pažítku posekáme. Posekanú nožičky z húb, cibuľu, cesnak a vňať spolu s vajcami a smotanou premiešame a dochutíme soľou, korením a koriandrom. Zmesou naplníme hlavičky šampiňónov a uložíme ich na zapekaciu misu. Potom ich posypeme syrom a podlejeme vínom a prikryté upečieme. Podávame s chlebom alebo pečivom a vhodnou prílohou je aj sezónny šalát.
—————