05.06.2013 07:01

Plnené šampiňóny

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Zapečené šampiňóny s plnkou a syrom sa hodia na večeru i pohostenie k vínu.

 

Ingrediencie:
  • 8 veľkých šampiňónov   
  • malá cibuľa   
  • strúčik cesnaku   
  • zelená petržlenová vňať alebo pažítka   
  • 2 vajcia   
  • 3 lyžice smotany   
  • soľ   
  • mletý koriander    
  • 100 g tvrdého syra   
  • 100 ml bieleho vína

 

Príprava:

Šampiňóny umyjeme, stopky vytočíme a pokrájame na drobno, hlavičky odložíme na plnenie. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kocky, strúčik cesnaku rozotrieme a petržlenovú vňať alebo pažítku posekáme. Posekanú nožičky z húb, cibuľu, cesnak a vňať spolu s vajcami a smotanou premiešame a dochutíme soľou, korením a koriandrom. Zmesou naplníme hlavičky šampiňónov a uložíme ich na zapekaciu misu. Potom ich posypeme syrom a podlejeme vínom a prikryté upečieme. Podávame s chlebom alebo pečivom a vhodnou prílohou je aj sezónny šalát.  

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada