07.07.2013 07:48

Plnené rajčiaky

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Zmes na naplnenie rajčiakov pripravíme zo zvyškov pečeného mäsa.

 

Ingrediencie:
  • 4 väčšie rajčiaky   
  • 100 g pečeného mäsa   
  • 20 g masla     
  • 20 g hladkej múky   
  • 100 ml mlieka  
  • mleté čierne korenie   
  • soľ    
  • citrónová šťava   
  • zelená petržlenová vňať
Príprava:

Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, pridáme postrúhanú cibuľu, ktorú trochu opražíme, zalejeme mliekom a povaríme. Zmes osolíme, okoreníme a pridáme na kocky pokrájané pečené mäso (bravčové, teľacie, hydina) a napokon ju ochutíme citrónovou šťavou a posekanou petržlenovou vňaťou. Dobre premiešame a naplníme ňou vydlabané rajčiaky, ktoré zapečieme v rozohriatej rúre. Podávame so zemiakovou kašou a s hlávkovým šalátom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada