11.08.2013 20:59

Plnené paradajky

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Plnené rajčiaky sú výborná teplá večera.

 

Ingrediencie:
  • 100 g bravčového mäsa   
  • 50 g údeného mäsa    
  • 60 g ryže    
  • olej    
  • 1 menšia cibuľa   
  • soľ  
  • mleté čierne korenie    
  • 1 vajce    
  • tvrdé paradajky
Príprava:

Bravčové a údené mäso umyjeme a zomelieme. Ryžu umyjeme a zaliatu trochou vody uvaríme domäkka. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu a na nej podusíme pomleté mäso, ktoré necháme ho vychladnúť. Potom k nemu pridáme uvarenú ryžu, soľ, mleté čierne korenie a vajce dobre premiešame. Umyté rajčiaky poutierame, časti okolo stopky vykrojíme a jadrovníky vyberieme malou lyžičkou. Pripravené rajčiaky naplníme mäsovou plnkou a poukladáme do vymastenej jenskej misy. Vo vyhriatej rúre pomaly pečieme. Podávame teplé so zemiakovou kašou alebo s pečivom, prípadne len so sezónnym šalátom. 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada