07.02.2013 08:29

Plnené čokoládové srdiečka

Varenie – Recepty - Múčniky

 

Chutné plnené keksy, ktoré zdobí láska a fantázia.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 100 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná PL kakaa
  • 40 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 80 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na náplň:
  • 1/3 balíčka Polevy svetlej Dr.Oetker
  • 30 g zmäknutého masla
  • 1 zarovnaná KL práškového cukru
  • ½ KL Vanilkovej arómy Dr.Oetker
Na ozdobenie:
  • 3/4 balíčka Polevy svetlej Dr.Oetker
  • 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
  • cukrové zdobenie Dr.Oetker (napr. Dúhové guľôčky Dr.Oetker)

 

Príprava:

Na prípravu cesta preosejeme do misy múku a kakao. Pridáme cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín a všetko ručne spracujeme dohladka. Cesto postupne vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 3 mm. Formičkou vykrojíme 30 srdiečok, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 minút. Srdiečka stiahneme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Na prípravu náplne rozpustíme svetlú polevu podľa návodu na obale. Maslo, práškový cukor a arómu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vmiešame 1/3 rozpustenej polevy, zvyšok polevy necháme vo vodnom kúpeli, aby poleva nestuhla. Vždy 2 srdiečka zlepíme náplňou. Tmavú polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Srdiečka ozdobíme tmavou a svetlou polevou a posypeme cukrovým zdobením.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada