30.03.2013 11:39

Plnené bravčové stehno

Varenie – recepty – Mäso a ryby

 

Upravené bravčové mäso so žemľovou plnkou. Ideálne pohostenie k vínu.

 

Ingrediencie:
  • 600 g bravčového stehna   
  • soľ  
  • mleté čierne korenie    
  • vývar z kostí      
  • koreňová zelenina  
  • 2 cibule    
  • olej alebo masť
Plnka:
  • 3 žemle   
  • 2 vajcia   
  • 60 g masla   
  • 100 ml mlieka   
  • soľ    
  • mleté čierne korenie   
  • zelená petržlenová vňať

 

Príprava:

Najprv si pripravíme plnku. Žemle pokrájame na kocky a pokropíme vlažným mliekom. Maslo vymiešame s vajcami a pridáme ho k navlhčeným žemliam. Ochutíme soľou, mletým korením a posekanou petržlenovou vňaťou a dobre premiešame. Čisté bravčové stehno režeme postupne po dĺžke, až kým ho neupravíme na plát hrubý 1,5 cm. Naklepeme ho, osolíme, naplníme žemľovou zmesou a zavinieme tak, aby najväčšia časť plnky zostala v strede. Mäsový závin zabalíme do čistého obrúska a previažeme. V mäsovom a zeleninovom vývare ho varíme asi hodinu. Potom ho prebalíme do čistého obrúska a necháme stuhnúť. Napokon ho rozbalíme a opečieme sprudka zo všetkých strán na horúcom oleji. Necháme vychladnúť a na druhý deň pokrájame na plátky.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada