26.08.2014 17:01

Plnená tekvica

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Pečená tekvica plnená mäsovo-ryžovou zmesou so smotanovou omáčkou.

 

Ingrediencie:
  • 1 menšia mladá tekvica  
  • 400 g bravčového mäsa   
  • 80 g ryže   
  • 1 vajce   
  • 40 g masti  
  • 1 cibuľa   
  • soľ  
  • mleté čierne korenie   
  • 40 g údenej slaniny   
  • 1 bobkový list     4 zrnká nového
  • 4 zrnká čierneho korenia   
  • 250 ml kyslej smotany   
  • 30 g hladkej múky
Príprava:

Mladú tekvicu pri stopke odrežeme, zbavíme šupky, prepolíme po dĺžke a vnútro vydlabeme lyžicou. Ryžu umyjeme, zalejeme trochou vody a udusíme do polomäkka. Bravčové mäso zomelieme a udusíme na pokrájanej cibuli spenenej na masti. K vychladnutému pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie a zamiešame s vychladnutou ryžou. Zmesou naplníme polovice tekvice, ktoré potom spojíme a uložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Tekvicu posolíme, obložíme plátkami údenej slaniny, pridáme bobkový list, celé čierne i nové korenie a podliatu vodou dáme piecť do rúry. Upečenú tekvicu vyberieme, šťavu precedíme a zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Tekvicu nakrájame na hrubšie plátky a podávame s omáčkou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada