12.11.2014 08:06

Piškótová roláda s džemom

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Rýchla roláda z jemného piškótového cesta s jahodovou príchuťou.

 

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 80 g krupicového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry
  • 150 g jahodového džemu

Príprava:

Žĺtka vyšľaháme s vanilkovým cukrom a s citrónovou kôrou do peny. Bielka vyšľaháme s krupicovým cukrom na pevný sneh. Potom obe hmoty spojíme a ľahko vmiešame preosiatu múku. Hmotu rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200°C asi 8 minút. Po upečení hmotu zložíme z plechu a papier opatrne odstránime. Potrieme džemom, stočíme do rolády a necháme asi hodinu odležať. Potom nakrájame na plátky, ktoré servírujeme so šľahačkou a jahodami.

 

FOTO: archív Hamé

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada