12.11.2014 08:06
Piškótová roláda s džemom
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Rýchla roláda z jemného piškótového cesta s jahodovou príchuťou.
Ingrediencie:
3 vajcia
- 80 g krupicového cukru
- 100 g hladkej múky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry
- 150 g jahodového džemu
Príprava:
Žĺtka vyšľaháme s vanilkovým cukrom a s citrónovou kôrou do peny. Bielka vyšľaháme s krupicovým cukrom na pevný sneh. Potom obe hmoty spojíme a ľahko vmiešame preosiatu múku. Hmotu rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200°C asi 8 minút. Po upečení hmotu zložíme z plechu a papier opatrne odstránime. Potrieme džemom, stočíme do rolády a necháme asi hodinu odležať. Potom nakrájame na plátky, ktoré servírujeme so šľahačkou a jahodami.
FOTO: archív Hamé
—————