Pestré mandľové hviezdičky
Varenie – Recepty – Múčniky
Jemná mandľová alternatíva vianočných hviezdičiek.
Ingrediencie:
Na cesto:
180 g hladkej múky
- 80 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 lyžička mandľovej arómy
- 100 g mletých mandlí
- 130 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na ozdobenie:
- 1 balíček svetlej polevy
- pestré dekoratívne prvky na zdobenie
Príprava:
Na prípravu cesta zmiešame na doske múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme arómu, mleté mandle, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvoríme na doske asi 30 cm dlhý valček, ktorý vytvarujeme do trojuholníkového tvaru a uložíme na 1 hodinu do chladničky. Cesto nakrájame ostrým nožom na tenké trojuholníky s hrúbkou 0,5 cm a naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 14 minút. Pečivo necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Odstrihneme malý rožtek a polevou spájame vždy dva kúsky pečiva do tvaru hviezdičky. Hviezdičky ozdobíme podľa vlastnej fantázie polevou a pestrým zdobením.
TIP: V dobre uzavretej nádobe môžeme hviezdičky uchovávať 3 týždne.
FOTO: droetker
—————