15.11.2014 09:34

Perníkoví snehuliaci s kokosom

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Koncoročné sviatky, či už Advent, Mikuláš alebo Vianoce, sú vhodnou príležitosťou pre prípravu snehuliakov z perníka a kokosu.

 

Prísady:
Na cesto:
  • 1 balenie perníka
  • 400 ml vody
  • 120 ml oleja
  • 200 g zmäknutého masla
Na ozdobenie:
  • 3 balíčky svetlej polevy
  • 200 g strúhaného kokosu
  • tubičky na zdobenie 4 farby
  • zdobenie 4 druhy pestré

 

Príprava: 

Zmes na prípravu perníka zmiešame s vodou a olejom podľa návodu na obale. Nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry predhriatej na 165°C a pečieme asi 35 minút. Vychladnutý perník rozdrobíme, pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvoríme 10 guľôčok (Ø 4 cm), 10 guľôčok (Ø 3 cm), 10 guľôčok (Ø 1,5 cm) a zo zvyšku cesta vytvoríme 10 valčekov a 10 koliesok na klobúk. Všetko odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

Na ozdobenie rozpustíme polevy (bez obalu) v kastróliku vo vodnom kúpeli. Jednotlivé guľôčky postupne namáčame do polevy a obalíme v kokose. Necháme zatuhnúť. Na špajle postupne napicháme po 3 guľôčky tak, aby sme vytvorili snehuliaka a koliesko a valček ako klobúk. Tubičkami a zdobením ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

 

TIP: Snehuliakov môžeme obaliť aj v mletých olúpaných mandliach.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada