04.12.2017 09:18
Perníkové tiramisu
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Obľúbené tiramisu tentoraz s perníkovou príchuťou a preto s vianočnou atmosférou.
Ingrediencie:
Na cesto:
250 g hladkej múky do perníka
- 140 g cukru
- 1 lyžica kakaa
- 1 lyžica medu
- 25 g zmäknutého masla
- 2 vajcia
Na krém:
- 1 balíček Crema Tiramisù
- 300 ml studeného mlieka
Na poliatie a posypanie:
- 1 lyžička instantnej kávy
- 100 ml vody
- 1 zarovnaná lyžička mletej škorice
Príprava:
- Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, kypriaci prášok, cukor, kakao, med, maslo a vajcia. Ručne vypracujeme na hladké cesto. Pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičiek povykrajujeme rôzne tvary. Zvyšok cesta po povykrajovaní pridáme k druhej polovici. Túto časť vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm, ale nevykrajujeme. Povykrajované tvary prenesieme na prvý plech a vyvaľkané cesto prenesieme na druhý plech. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 minút (1 plech).
- Perníčky a plát necháme vychladnúť. Plát po vychladnutí rozdrvíme pomocou váľka.
- Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do pohárov vrstvíme vždy 2 PL z rozdrveného plátu, ktoré prelejeme kávou a 2 PL krému.
- Povrch poprášime škoricou a prikrášlime perníčkom. Dezert odložíme do chladničky stuhnúť.
FOTO: droetker
—————