04.12.2017 09:18

Perníkové tiramisu

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Obľúbené tiramisu tentoraz s perníkovou príchuťou a preto s vianočnou atmosférou.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 250 g hladkej múky do perníka
  • 140 g cukru
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžica medu
  • 25 g zmäknutého masla
  • 2 vajcia
Na krém:
  • 1 balíček Crema Tiramisù
  • 300 ml studeného mlieka

Na poliatie a posypanie:
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • 100 ml vody
  • 1 zarovnaná lyžička mletej škorice

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, kypriaci prášok, cukor, kakao, med, maslo a vajcia. Ručne vypracujeme na hladké cesto. Pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičiek povykrajujeme rôzne tvary. Zvyšok cesta po povykrajovaní pridáme k druhej polovici. Túto časť vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm, ale nevykrajujeme. Povykrajované tvary prenesieme na prvý plech a vyvaľkané cesto prenesieme na druhý plech. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 minút (1 plech).
  2. Perníčky a plát necháme vychladnúť. Plát po vychladnutí rozdrvíme pomocou váľka.
  3. Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do pohárov vrstvíme vždy 2 PL z rozdrveného plátu, ktoré prelejeme kávou a 2 PL krému.
  4. Povrch poprášime škoricou a prikrášlime perníčkom. Dezert odložíme do chladničky stuhnúť.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada