17.11.2011 15:49

Perkelt z husacej pečene

Varenie - Recepty - Mäso a ryby

 

Husacia pečeň je sľubnou základnou potravinou. Nesklame ani pripravená na spôsob perkeltu.

 

Ingrediencie:
  • 400 g husacej pečene
  • 300 g cibule
  • 2 rajčiaky 
  • soľ  
  • mletá červená paprika  
  • 100 g husacej masti  
  • 2 strúčiky cesnaku mleté čierne korenie

 

Príprava:

Očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu i strúčiky cesnaku opražíme na časti husacej masti. Potom primiešame asi 3 lyžičky mletej červenej papriky. Na zvyšku masti z husi opečieme husaciu pečeň pokrájanú na väčšie kúsky a pridáme cibuľovo-cesnakový základ s paprikou. Po 10 minútach dusenia vložíme ku zmesi ošúpané a na plátky pokrájané rajčiaky. Osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Husacia pečeň v podobe perkeltu chutí najlepšie s dusenou ryžou alebo s tarhoňou a so zeleninovým šalátom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada