17.11.2011 15:49
Perkelt z husacej pečene
Varenie - Recepty - Mäso a ryby
Husacia pečeň je sľubnou základnou potravinou. Nesklame ani pripravená na spôsob perkeltu.
Ingrediencie:
400 g husacej pečene
- 300 g cibule
- 2 rajčiaky
- soľ
- mletá červená paprika
- 100 g husacej masti
- 2 strúčiky cesnaku mleté čierne korenie
Príprava:
Očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu i strúčiky cesnaku opražíme na časti husacej masti. Potom primiešame asi 3 lyžičky mletej červenej papriky. Na zvyšku masti z husi opečieme husaciu pečeň pokrájanú na väčšie kúsky a pridáme cibuľovo-cesnakový základ s paprikou. Po 10 minútach dusenia vložíme ku zmesi ošúpané a na plátky pokrájané rajčiaky. Osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Husacia pečeň v podobe perkeltu chutí najlepšie s dusenou ryžou alebo s tarhoňou a so zeleninovým šalátom.
—————