03.03.2014 08:24

Pečené plnené kurča

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Kurča so žemľovou plnkou prepečené dočervena.

 

Ingrediencie:
  • 1 stredne veľké kurča   
  • 100 g rastlinného tuku    
  • 50 g údenej slaniny  
  • 2 vajcia   
  • 2 žemle   
  • 1 kuracia pečeň   
  • soľ  
  • zelená petržlenová vňať  
  • majorán

 

Príprava:

Očistené kurča osolíme a necháme odpočívať. Žemle pokrájame na kocky, pokropíme vodou a osolíme. Časť rastlinného tuku vymiešame so žĺtkami, pridáme polovicu pokrájanej údenej slaniny, pokrájanú kuraciu pečeň, majorán i posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame. Napokon pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov a plnku zľahka premiešame. Časťou naplníme brušnú dutinu a zvyšok plnky umiestnime pomocou lyžice pod kožu v hornej i dolnej časti pŕs. Stehná potom zviažeme a  ešte predtým môžeme otvor do brušnej dutiny zašiť bielou niťou alebo spojiť kovovými ihlicami, aby plnka nevytiekla. V pekáči rozpražíme druhú polovicu nadrobno pokrájanej slaniny, pridáme rastlinný tuk, vložíme naplnené kurča, ktoré podlejeme horúcou vodou a pečieme na každej strane asi 45 minút. Napokon ho dopečieme prsnou časťou smerom hore dočervena. Kurča potom vyberieme, rozporciujeme aj s plnkou a podávame so zemiakovým šalátom alebo so zemiakovou kašou.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada