03.03.2014 08:29

Pečené kurča na slanine

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Kurča so slaninou najprv dusíme a potom dopečieme.

 

Ingrediencie:
  • 1 kurča  
  • soľ  
  • 100 g údenej slaniny   
  • rasca  
  • postrúhaná citrónová kôra   
  • 50 g masla  
  • olej na vymastenie pekáča

 

Príprava:

Kurča umyjeme, osušíme , osolíme zvonku i zvnútra a necháme pár hodín na chladnom mieste odležať. Slaninu pokrájame na tenké plátky, ktorými poprepichujeme prsia i stehná. Jenskú misu vymastíme olejom a vložíme do nej kurča chrbtom nadol. Potom ho posypeme rascou a citrónovou kôrou, poukladáme naň kúsky masla, podlejeme kuracím vývarom a prikryté v rúre udusíme. Počas dusenia ho párkrát polejeme vlastnou šťavou. Keď je mäso mäkké, slaninu odstránime a kurča dopečieme odokryté dočervena. Podávame s ryžou a so zeleninovým šalátom alebo s kompótom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada