09.03.2014 08:36

Pečené jablká s pomarančom

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Jablká plnené mandľovou zmesou a zapečené aj s pomarančovými mesiačikmi.

 

Ingrediencie:
  • 4 jablká      
  • 3 pomaranče      
  • 20 g masla      
  • 1 žĺtok       
  • 50 g marhuľového džemu    
  • 50 g mandlí     
  • 1 citrón
Príprava:

Celé jablká olúpeme a vykrojíme jadrovník. Jablká potrieme citrónovou šťavou, aby nezhnedli, a uložím do jenskej misy. Maslo vymiešame so žĺtkom i s džemom a pridáme aj pomleté alebo postrúhané mandle. Zmesou naplníme jablká. Olúpaný pomaranč na menšie kúsky a okrem 4 častí určených na ozdobenie ich premiešame s citrónovou šťavou a postrúhanou citrónovou kôrou. Zmesou obložíme plnené jablká a dáme do rúry. Počas pečenia ich občas prelejeme pomarančovou šťavou. Upečené jablká preložíme opatrne na tanieriky a polejeme precedenou pomarančovou šťavou. Podávame ako teplý dezert, ale výborne chutí aj po vychladnutí.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada