08.11.2018 16:35
Pečené husacie stehno
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Svätomartinská hus je súčasťou jesennej atmosféry. Nepotrebujeme tieto sviatky sláviť celou husou, stačí si upiecť stehná na sedliacky spôsob.
Ingrediencie:
2 husacie stehná
- 100 g slaniny
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 menšia cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- soľ
- rasca
Príprava:
Husacie stehná nasolíme a dáme do pekáča s prikrývkou aj spolu s mrkvou a petržlenmi nakrájanými na väčšie kúsky. Podlejeme, pridáme cesnak a cibuľu a ešte osolíme. Pečieme prikryté pomalšie pri teplote 180 °C vyše dvoch hodín, kým mäso nezmäkne. Približne v polovici pečenia pridáme do šťavy nakrájanú slaninku a rascu. Na záver pekáč odokryjeme a stehná necháme zapiecť do zlatista. Podávať môžeme so zemiakmi a s nakladanou zeleninou.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.goodfon.ru
—————