08.11.2018 16:35

Pečené husacie stehno

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Svätomartinská hus je súčasťou jesennej atmosféry. Nepotrebujeme tieto sviatky sláviť celou husou, stačí si upiecť stehná na sedliacky spôsob.

 

Ingrediencie:
  • 2 husacie stehná
  • 100 g slaniny
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • soľ
  • rasca
Príprava:

Husacie stehná nasolíme a dáme do pekáča s prikrývkou aj spolu s mrkvou a petržlenmi nakrájanými na väčšie kúsky. Podlejeme, pridáme cesnak a cibuľu a ešte osolíme. Pečieme prikryté pomalšie pri teplote 180 °C vyše dvoch hodín, kým mäso nezmäkne. Približne v polovici pečenia pridáme do šťavy nakrájanú slaninku a rascu. Na záver pekáč odokryjeme a stehná necháme zapiecť do zlatista. Podávať môžeme so zemiakmi a s nakladanou zeleninou.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.goodfon.ru

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada