07.11.2018 15:41

Pečená tekvica a cvikla

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Zdravá večera z plodov jesennej zeleniny.

 

Ingrediencie:
  • 1 malá tekvica
  • 2 menšie buľvy cvikle
  • 1 väčšia mrkva
  • 5 cherry paradajok
  • polovica póru
  • petržlenová vňať
  • rozmarín
  • olivový olej
  • citrón
  • soľ
Príprava:

Tekvicu nakrájame na tenšie plátky, rovnako ošúpanú cviklu a mrkvu. Pór pokrájame šikmo na menšie kúsky. Na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olivovým olejom poukladáme pokrájanú zeleninu rovnomerne po celej ploche. Pridáme plátky citrónu, celé cherry paradajky, petržlenovú vňať i rozmarín a všetko posypeme soľou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 30 minút.

 

TIP: Zeleninu podávame s dipom, ktorý si pripravíme zmiešaním smotanového syra, smotany a cesnaku alebo posekanej čili papričky.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada