07.11.2018 15:41
Pečená tekvica a cvikla
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Zdravá večera z plodov jesennej zeleniny.
Ingrediencie:
1 malá tekvica
- 2 menšie buľvy cvikle
- 1 väčšia mrkva
- 5 cherry paradajok
- polovica póru
- petržlenová vňať
- rozmarín
- olivový olej
- citrón
- soľ
Príprava:
Tekvicu nakrájame na tenšie plátky, rovnako ošúpanú cviklu a mrkvu. Pór pokrájame šikmo na menšie kúsky. Na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olivovým olejom poukladáme pokrájanú zeleninu rovnomerne po celej ploche. Pridáme plátky citrónu, celé cherry paradajky, petržlenovú vňať i rozmarín a všetko posypeme soľou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 30 minút.
TIP: Zeleninu podávame s dipom, ktorý si pripravíme zmiešaním smotanového syra, smotany a cesnaku alebo posekanej čili papričky.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com
—————