23.10.2014 08:18

Pečená kačica s čerešňami

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Mäso z pečenej kačice prepojené s chuťou koňaku a čerešní.

 

Ingrediencie:
  • 1 kačica   
  • 150 g masla    
  • 100 ml vývaru    
  • 1 bielok     
  • 500 ml červeného vína    
  • 100 ml koňaku    
  • 2 aromatické huby   
  • 2 karotky    
  • 200 g čerešní     
  • 1 menšia cibuľa  
  • zelená petržlenová vňať   
  • soľ
Príprava:

Na maslo dáme karotky a cibuľu pokrájané na kolieska, pridáme osolenú kačicu, zväzok petržlenovej vňate (môžeme pridať aj zelerovú), prikryjeme a pečieme v mierne vyhriatej rúre. Počas pečenia často polievame. Keď je mäso mäkké, kačicu vyberieme a pokrájame. Šťavu precedíme, pridáme koňak a vývar (najlepšie teľací) a povaríme. Potom ho ešte precedíme cez plátno. Nakrájané mäso obložíme vykôstkovanými čerešňami, polejeme šťavou a ozdobíme hubami a kolieskami uvareného bielka. Podávame so zemiakovou kašou s kompótom podľa vlastného výberu.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada