17.04.2020 14:54

Pečeň na slanine

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Dusená teľacia pečeň prešpikovaná slaninou chutí výborne s cestovinou.

 

Ingrediencie:
  • 400 g teľacej pečene
  • 60 g slaniny
  • masť alebo olej
  • 1 väčšia cibuľa
  • majorán
  • soľ
  • hladká múka
Príprava:

Teľaciu pečeň popreťahujeme prúžkami slaniny, dáme na masť, na ktorej sme najprv na zvyšku slaniny spenili pokrájanú cibuľu. Posypeme majoránom, podlejeme vodou a prikrytú dusíme 50 až 60 minút. Mäkkú pečeň osolíme a pokrájame kúsky. Do šťavy pridáme trochu hladkej múky, povaríme a po precedení ňou polejeme pokrájanú pečeň. Podávame s cestovinou, ryžou alebo zemiakmi.

 

Poznámka: Pečeň v žiadnom prípade nesolíme počas varenia, ale až po udusení, iank by stvrdla.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada