17.04.2020 14:54
Pečeň na slanine
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Dusená teľacia pečeň prešpikovaná slaninou chutí výborne s cestovinou.
Ingrediencie:
400 g teľacej pečene
- 60 g slaniny
- masť alebo olej
- 1 väčšia cibuľa
- majorán
- soľ
- hladká múka
Príprava:
Teľaciu pečeň popreťahujeme prúžkami slaniny, dáme na masť, na ktorej sme najprv na zvyšku slaniny spenili pokrájanú cibuľu. Posypeme majoránom, podlejeme vodou a prikrytú dusíme 50 až 60 minút. Mäkkú pečeň osolíme a pokrájame kúsky. Do šťavy pridáme trochu hladkej múky, povaríme a po precedení ňou polejeme pokrájanú pečeň. Podávame s cestovinou, ryžou alebo zemiakmi.
Poznámka: Pečeň v žiadnom prípade nesolíme počas varenia, ale až po udusení, iank by stvrdla.
—————