30.04.2018 11:45
Ingrediencie:
Parížsky motýlik
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Múčnik, ktorý si zaslúžia všetky deti na ich sviatok.
Ingrediencie:
Na krém:
zmes na prípravu krému (súčasť balenia Parížskej torty)
- 500 ml smotany na šľahanie
Na cesto:
- 1 balenie Parížskej torty
- 260 ml vody
- 30 ml oleja
- 2 vajcia
Na ozdobenie:
- 1 balíček šľahačky v prášku
- 150 ml studeného mlieka
- zdobenie podľa fantázie
Príprava:
- Zmes na prípravu parížskeho krému prevaríme so smotanou podľa návodu na obale a necháme vychladnúť.
- Do zmesi na prípravu cesta pridáme vodu, olej a vajcia a pripravíme podľa návodu na obale. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C a pečieme asi 35 minút.
- Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Vychladenú parížsku smotanu nalejeme do vyššej nádoby a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Korpus raz pozdĺžne rozrežeme. Polovicou krému potrieme spodný diel korpusu, prikryjeme vrchným
- dielom a zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Tortu odložíme do chladničky.
- Na ozdobenie pripravíme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou. Tortu rozkrojíme na polovicu, položíme na podnos zaobleným okrajom tesne k sebe tak, aby sme vytvorili krídla motýľa.
- Ozdobíme šľahačkou a zdobením podľa vlastnej fantázie.
TIP:
Zvyšnou šľahačkou dozdobíme tortu pri servírovaní.
FOTO: droetker
—————