30.04.2018 11:45

Parížsky motýlik

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Múčnik, ktorý si zaslúžia všetky deti na ich sviatok.

 

Ingrediencie:
Na krém:
  • zmes na prípravu krému (súčasť balenia Parížskej torty)
  • 500 ml smotany na šľahanie
Na cesto:
  • 1 balenie Parížskej torty
  • 260 ml vody
  • 30 ml oleja
  • 2 vajcia

 

Na ozdobenie:
  • 1 balíček šľahačky v prášku
  • 150 ml studeného mlieka
  • zdobenie podľa fantázie

Príprava:
  1. Zmes na prípravu parížskeho krému prevaríme so smotanou podľa návodu na obale a necháme vychladnúť.
  2. Do zmesi na prípravu cesta pridáme vodu, olej a vajcia a pripravíme podľa návodu na obale. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C a pečieme asi 35 minút.
  3. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  4. Vychladenú parížsku smotanu nalejeme do vyššej nádoby a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Korpus raz pozdĺžne rozrežeme. Polovicou krému potrieme spodný diel korpusu, prikryjeme vrchným
  5. dielom a zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Tortu odložíme do chladničky.
  6. Na ozdobenie pripravíme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou. Tortu rozkrojíme na polovicu, položíme na podnos zaobleným okrajom tesne k sebe tak, aby sme vytvorili krídla motýľa.
  7. Ozdobíme šľahačkou a zdobením podľa vlastnej fantázie.


TIP:

Zvyšnou šľahačkou dozdobíme tortu pri servírovaní.
 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada