11.02.2016 14:05
Parížske srdiečka
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Keksíky v tvare srdiečka, ktoré môžu byť pekne zabalené milou valentínskou pozornosťou.
Ingrediencie:
Na cesto:
100 g marcipánu
- 50 g práškového cukru
- kôra a šťava z jedného chemicky neošetreného citróna
- 1 vajce
- 100 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 100 g hladkej múky
- 80 g Gustinu - jemného kukuričného škrobu
- 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň:
- 3 zarovnané lyžice višňového džemu
- 1 lyžica rumu
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise rozmixujeme marcipán, cukor, kôru a šťavu z citróna, vajce a maslo alebo margarín ponorným mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a pomocou varešky dôkladne vymiešame dohladka.
- Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou trubičkou. Na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie, tvoríme srdiečka (nanesieme 2 slzičky cesta, ktoré sa v užšej časti dotýkajú a vznikne nám tvar srdca).
- Plech vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 minút.
- Upečené srdiečka necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne vymiešame džem s rumom dohladka. Touto náplňou zlepujeme upečené srdiečka po dvoch k sebe. Povrch môžeme zľahka poprášiť práškovým cukrom.
TIP: Srdiečka tiež môžeme ozdobiť tmavou polevou.
FOTO: droetker
—————
Diskusia k článku
—————
—————
Záznamy: 1 - 2 zo 2