11.02.2016 14:05

Parížske srdiečka

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Keksíky v tvare srdiečka, ktoré môžu byť pekne zabalené milou valentínskou pozornosťou.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 100 g marcipánu
  • 50 g práškového cukru
  • kôra a šťava z jedného chemicky neošetreného citróna
  • 1 vajce
  • 100 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 100 g hladkej múky
  • 80 g Gustinu - jemného kukuričného škrobu
  • 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň:
  • 3 zarovnané lyžice višňového džemu
  • 1 lyžica rumu

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise rozmixujeme marcipán, cukor, kôru a šťavu z citróna, vajce a maslo alebo margarín ponorným mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a pomocou varešky dôkladne vymiešame dohladka.
  2. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou trubičkou. Na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie,  tvoríme srdiečka (nanesieme 2 slzičky cesta, ktoré sa v užšej časti dotýkajú a vznikne nám tvar srdca).
  3. Plech vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 minút.
  4. Upečené srdiečka necháme vychladnúť.
  5. Na prípravu náplne vymiešame džem s rumom dohladka. Touto náplňou zlepujeme upečené srdiečka po dvoch k sebe. Povrch môžeme zľahka poprášiť práškovým cukrom.

 

TIP: Srdiečka tiež môžeme ozdobiť tmavou polevou.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Diskusia k článku

Dátum: 22.11.2018

Vložil: Devětapadesátka

Titulok: Marcipán?

Ať koukám jak koukám, marcipán v rozpisu surovin není. A postup začíná slovy: rozmixujte marcipán...

Odpovedať

—————

Dátum: 02.10.2019

Vložil: Amálie

Titulok: Re:Marcipán?

100g marcipanu uteklo nad foto, trochu čítat a koukat.

Odpovedať

—————

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada