12.12.2015 11:38

Parížske košíčky

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Krehké košíčky naplnené jemnou šľahačkou.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 130 g hladkej múky
  • 40 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • štipka soli
  • 1 lyžička citrónovej arómy
Na náplň:
  • 1 balíček parížskej šľahačky v prášku
  • 150 ml mlieka
Na ozdobenie:
  • zdobenie zlaté/strieborné

 

Príprava:

Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, soľ, arómu a ručne vypracujeme dohladka. Ak sa cesto lepí, zľahka ho poprášime múkou a premiesime. Tenkú vrstvu cesta vtlačíme do formičiek až k okrajom a formičky poukladáme na plech. Vložíme do rúry predhriatej na 170°C a pečieme 15 minút. Upečené košíčky necháme mierne vychladnúť na kuchynskej mriežke a vyklopíme. Na prípravu náplne ušľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme šľahačkou a košíčky ozdobíme. Podľa vlastnej fantázie dozdobíme zlatým a strieborným zdobením.

 

TIP: Pred naplnením môžeme do košíčka kvapnúť niekoľko kvapiek vaječného koňaku.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada