Parížske košíčky
Varenie – Recepty – Múčniky
Krehké košíčky naplnené jemnou šľahačkou.
Ingrediencie:
Na cesto:
130 g hladkej múky
- 40 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 100 g zmäknutého masla alebo margarínu
- štipka soli
- 1 lyžička citrónovej arómy
Na náplň:
- 1 balíček parížskej šľahačky v prášku
- 150 ml mlieka
Na ozdobenie:
- zdobenie zlaté/strieborné
Príprava:
Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, soľ, arómu a ručne vypracujeme dohladka. Ak sa cesto lepí, zľahka ho poprášime múkou a premiesime. Tenkú vrstvu cesta vtlačíme do formičiek až k okrajom a formičky poukladáme na plech. Vložíme do rúry predhriatej na 170°C a pečieme 15 minút. Upečené košíčky necháme mierne vychladnúť na kuchynskej mriežke a vyklopíme. Na prípravu náplne ušľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme šľahačkou a košíčky ozdobíme. Podľa vlastnej fantázie dozdobíme zlatým a strieborným zdobením.
TIP: Pred naplnením môžeme do košíčka kvapnúť niekoľko kvapiek vaječného koňaku.
FOTO: droetker
—————