08.02.2016 17:40
Parížske čokoládové srdce s brusnicami
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Srdce na spôsob parížskej torty posypané kakaovom a zdobené zaváraným alebo čerstvým ovocím.
Ingrediencie:
Na krém:
1 balenie krému z parížskej torty
- 400 – 500 ml smotany na šľahanie
Na cesto:
- 1 balenie korpusu z parížskej torty
- 260 ml vody
- 30 ml oleja
- 1 – 2 vajcia
Na potretie a posypanie:
- zavarené brusnice (hmotnosť 200 g)
- 1 zarovnaná lyžica preosiateho kakaa
Príprava:
- Na prípravu krému prevaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty) so smotanou podľa návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.
- Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
- Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C a pečieme asi 35 minút.
- Po upečení necháme korpus vychladnúť a raz pozdĺžne rozrežeme. Na spodnú časť korpusu rozotrieme brusnice.
- Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na brusnice, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Na povrchu torty vytvoríme nožom ryhovaný vzor a posypeme kakaom. Tortu uložíme do chladničky.
TIP: Namiesto brusníc môžeme použiť aj čerstvé drobné ovocie ako maliny, jahody alebo čučoriedky.
FOTO: droetker
—————