08.02.2016 17:40

Parížske čokoládové srdce s brusnicami

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Srdce na spôsob parížskej torty posypané kakaovom a zdobené zaváraným alebo čerstvým ovocím.

 

Ingrediencie:
Na krém:
  • 1 balenie krému z parížskej torty
  • 400 – 500 ml smotany na šľahanie
Na cesto:
  • 1 balenie korpusu z parížskej torty
  • 260 ml vody
  • 30 ml oleja
  • 1 – 2 vajcia

 

Na potretie a posypanie:
  • zavarené brusnice (hmotnosť 200 g)
  • 1 zarovnaná lyžica preosiateho kakaa

 

Príprava:
  1. Na prípravu krému prevaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty) so smotanou podľa návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.
  2. Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
  3. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C a pečieme asi 35 minút.
  4. Po upečení necháme korpus vychladnúť a raz pozdĺžne rozrežeme. Na spodnú časť korpusu rozotrieme brusnice.
  5. Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na brusnice, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Na povrchu torty vytvoríme nožom ryhovaný vzor a posypeme kakaom. Tortu uložíme do chladničky.

 

TIP: Namiesto brusníc môžeme použiť aj čerstvé drobné ovocie ako maliny, jahody alebo čučoriedky.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada