14.05.2012 13:41
Paprika s jahodou
Varenie – Recepty – Studený bufet
Zaujímavá kombinácia papriky, ktorú dopĺňa výrazná chuť chutného majonézového šalátu a naopak jemná chuť jahody.
Ingrediencie:
4 papriky
- 8 veľkých jahôd
- 120 g jemnej salámy
- 150 g tvrdého syra
- 2 kyslé uhorky
- 50 g kapie
- 150 g ochutenej majonézy
- 30 g ochutenej majonézy
- 1 natvrdo uvarené vajce
- mleté čierne korenie
- worcesterská omáčka
- soľ
- petržlenová vňať
Príprava:
Dopredu si pripravíme šalát, ktorý potom necháme stáť v chladničke asi 2 hodiny. Salámu, vajce, kyslé uhorky i syr nakrájame na malé kocky, pridáme posekanú kapiu a majonézu a pred zmiešaním ešte dochutíme soľou, worcesterskou omáčkou a mletým čiernym korením. Papriky rozkrojíme pozdĺžne, vyberieme jadrovníky a očistené polovice naplníme majonézovým šalátom. Vrch ozdobíme petržlenovou vňaťou a jahodou a polejeme hustou majonézou.
—————