12.06.2013 06:03

Pagáčiky plnené bryndzou

Varenie – Recepty - Studený bufet

 

Nová bryndza inšpiruje, skúsme to netradične – pečené kolieska plnené bryndzovým krémom.

 

Ingrediencie:
  • 300 g hladkej múky   
  • 180 g rastlinného tuku   
  • 2 žĺtky    
  • soľ   
  • 2 lyžice kyslej smotany    
  • 1 vajce na potretie
Náplň:
  • 200 g bryndze  
  • 70 g masla   
  • soľ    
  • 2 až 3 lyžice smotany

 

Príprava:

Do preosiatej múky postrúhame rastlinný tuk, pridáme trochu soli, smotanu i žĺtky a vymiesime hladké cesto. Najprv ho dáme na pol hodiny do chladničky a potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku pol centimetra. Pomocou formičky alebo pohára vykrojíme kolieska, uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a polovicu z nich potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme  pri miernej teplote doružova. Hotové po vychlednutí pospájame slaným krémom tak, aby kolieska potreté vajcom boli na vrchu. Na náplň si vymiešame maslo, do ktorého pridáme bryndzu (alebo tavený či postrúhaný tvrdý syr) a smotanu, podľa chuti osolíme a dobre vymiešame. Do bryndzovej náplne môžeme primiešať i mletú červenú papriku.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada