14.12.2016 23:31

Ovocné makové hviezdičky

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Vianočné hviezdičky s makového cesta s ríbezľovým džemom.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 125 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g mletého maku
  • 170 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 1 vajce
Na potretie:
  • 200 g ríbezľového džemu

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom, mandľami a makom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme asi hodinu odpočívať pri izbovej teplote.
  2. Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 3 mm. Formičkou (6 cm) povykrajujeme hviezdičky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pri polovici hviezdičiek vykrojíme pomocou formičky (2,5 cm) stred. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 minút (1 plech).
  3. Hviezdičky po vychladnutí zlepíme džemom.

 

TIPY:
  • Ak cesto pri vykrajovaní príliš mäkne, môžeme ho dávať priebežne vychladnúť do chladničky.
  • Zlepené hviezdičky môžeme dozdobiť rozpustenou bielou polevou.
  • V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme hviezdičky skladovať približne 3 týždne.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada