15.05.2012 17:28

Ovocná piškótová misa

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Nepečený múčnik s jahodami, ktorý vyžaduje istú trpezlivosť najmä pri príprave vanilkového krému.

 

Ingrediencie:
  • 30 podlhovastých piškót  
  • 50 g čerstvých jahôd   
  • 750 ml mlieka   
  • 3 žĺtky   
  • balíček vanilkového cukru  
  • 150 g cukru   
  • 40 g hladkej múky   
  • 3 bielky 
  • 1 lyžica cukru  
  • 250 ml šľahačkovej smotany

 

Príprava:

Najprv uvaríme vanilkový krém. V troche mlieka rozmiešame žĺtky, vanilkový, kryštálový cukor a hladkú múku a zmes vlejeme od zvyšku mlieka, ktoré sme dobre rozohriali. Za stáleho miešania varíme vo vodnom kúpeli do polohusta.  Bielky si vyšľaháme dohusta a nad parou do snehu zašľaháme aj cukor. Hustý sneh zamiešame do uvareného vanilkového krému a pri miernej teplote premiešame metličkou. Potom ho necháme chladnúť, ale často ho premiešame, aby sa nevytvorila pevná kôrka. Do väčšej sklenenej misy dáme vrstvu piškót, na ktoré položíme posekané jahody a tie zalejeme časťou krému. Takto pokračujeme vo vrstvení, kým neminieme všetky ingrediencie, poslednou vrstvou je krém. Misu dáme na niekoľko hodín do chladničky. Servírujeme so šľahačkou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada