16.01.2012 17:03
Ovarový krém
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Krém z mäsa a vajec, ktorý patrí skôr k netradičným zabíjačkovým alternatívam.
Ingrediencie:
bravčová hlava alebo 1,5 kg bravčových obrezkov zo zabíjačky
- 4 vajcia
- 100 ml vývaru
- soľ
- cibuľa
- grilovacie korenie
Príprava:
Bravčovú hlavu uvaríme v osolenej vode, do ktorej dáme aj cibuľu. Potom mäso oddelíme od kostí, pokrájame na menšie kúsky a v robote ho spolu s vývarom, vajcami a korením dobre rozmixujeme. Hotový krém potom dáme do obdĺžnikovej formy na biskupský chlebíček a varíme vo vodnom kúpeli asi 90 minút. Uvarený ovarový krém necháme do druhého dňa vychladnúť, potom ho vyklopíme a môžeme ho krájať na plátky. Hodí sa na prípravu obložených mís, ale aj chlebíčkov.
—————