16.01.2012 17:03

Ovarový krém

Varenie – Recepty – Mäso a ryby



Krém z mäsa a vajec, ktorý patrí skôr k netradičným zabíjačkovým alternatívam.


Ingrediencie:
  • bravčová hlava  alebo 1,5 kg bravčových obrezkov zo zabíjačky    
  • 4 vajcia     
  • 100 ml vývaru   
  • soľ   
  • cibuľa    
  • grilovacie korenie

Príprava:

Bravčovú hlavu uvaríme v osolenej vode, do ktorej dáme aj cibuľu. Potom mäso oddelíme od kostí, pokrájame na menšie kúsky a v robote ho spolu s vývarom, vajcami a korením dobre rozmixujeme. Hotový krém potom dáme do obdĺžnikovej formy na biskupský chlebíček a varíme vo vodnom kúpeli asi 90 minút. Uvarený ovarový krém necháme do druhého dňa vychladnúť, potom ho vyklopíme a môžeme ho krájať na plátky. Hodí sa na prípravu obložených mís, ale aj chlebíčkov.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada