11.02.2016 14:20

Orechové srdiečko

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Výborná orechová torta v tvare srdca.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice teplej vody
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 20 g gustinu - jemného kukuričného škrobu
  • 2 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky Smeta-fixu
  • 1 zarovnaná lyžička práškového cukru
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 2 – 3 lyžice likéru Amaretto

 

Na ozdobenie:
  • 250 g čerstvých alebo mrazených malín
  • 50 g polených vlašských orechov
  • 2 zarovnané lyžice práškového cukru 

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s teplou vodu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni asi 1 minútu do peny. Vmiešame práškový a vanilínový cukor a šľaháme ďalšie 2 minúty. Potom pridáme v dvoch dávkach múku zmiešanú s kypriacim práškom a Gustinom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 25 minút.
  2. Po upečení vyklopíme korpus na kuchynskú mriežku pokrytú papierom na pečenie a z upečeného srdiečka rýchlo jedným ťahom stiahneme papier na pečenie. Po vychladnutí korpus pozdĺžne prekrojíme.
  3. Na náplň ušľaháme smotanu, Smeta-fix a práškový cukor dotuha. Pridáme mleté orechy a Amaretto a zľahka ručne zamiešame.
  4. Jednu tretinu náplne natrieme na spodnú časť korpusu a rozotrieme dohladka. Priklopíme druhou časťou korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch srdca. Lyžicou urobíme na povrchu vlnky.
  5. Srdce odložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme malinami a polenými orechmi a necháme ešte 30 minút vychladnúť. Nakoniec pocukrujeme a podávame.

 

TIPY:

  • Maliny môžeme podľa chuti zameniť aj za iné ovocie.
  • Ak nemáte formu na srdce, múčnik bude rovnako dobre chutiť aj ako torta z okrúhlej formy s priemerom 26 cm.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada