11.02.2016 14:20
Orechové srdiečko
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Výborná orechová torta v tvare srdca.
Ingrediencie:
Na cesto:
3 vajcia
- 3 lyžice teplej vody
- 100 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 100 g hladkej múky
- 20 g gustinu - jemného kukuričného škrobu
- 2 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 2 balíčky Smeta-fixu
- 1 zarovnaná lyžička práškového cukru
- 150 g mletých vlašských orechov
- 2 – 3 lyžice likéru Amaretto
Na ozdobenie:
- 250 g čerstvých alebo mrazených malín
- 50 g polených vlašských orechov
- 2 zarovnané lyžice práškového cukru
Príprava:
- Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s teplou vodu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni asi 1 minútu do peny. Vmiešame práškový a vanilínový cukor a šľaháme ďalšie 2 minúty. Potom pridáme v dvoch dávkach múku zmiešanú s kypriacim práškom a Gustinom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 25 minút.
- Po upečení vyklopíme korpus na kuchynskú mriežku pokrytú papierom na pečenie a z upečeného srdiečka rýchlo jedným ťahom stiahneme papier na pečenie. Po vychladnutí korpus pozdĺžne prekrojíme.
- Na náplň ušľaháme smotanu, Smeta-fix a práškový cukor dotuha. Pridáme mleté orechy a Amaretto a zľahka ručne zamiešame.
- Jednu tretinu náplne natrieme na spodnú časť korpusu a rozotrieme dohladka. Priklopíme druhou časťou korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch srdca. Lyžicou urobíme na povrchu vlnky.
- Srdce odložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme malinami a polenými orechmi a necháme ešte 30 minút vychladnúť. Nakoniec pocukrujeme a podávame.
TIPY:
- Maliny môžeme podľa chuti zameniť aj za iné ovocie.
- Ak nemáte formu na srdce, múčnik bude rovnako dobre chutiť aj ako torta z okrúhlej formy s priemerom 26 cm.
FOTO: droetker
—————