08.11.2021 10:05

Orechové ježe

Varenie – Recepty - Múčniky a dezerty

 

Múčnik v tvare ježa z kysnutého cesta plnený orechovou plnkou.

 

Ingrediencie:
  • 500 g hrubej múky
  • 50 g kryštálového cukru
  • 70 g masla
  • 1 maslo
  • 250 ml mlieka
  • soľ
  • 20 g droždia
Plnka:
  • 300 g orechov
  • 240 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 ml mlieka

 

Príprava:
  1. Do múky pridáme rozpustené maslo, cukor, droždie, vajce, soľ, mlieko a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.
  2. Potom si pripravíme plnku. Mlieko, cukor, a vanilkový cukor dáme zovrieť, pridáme mleté orechy, premiešame a necháme vychladnúť.
  3. Na pomúčenej pracovnej doske ho rozvaľkáme po vykysnutí. Pokrájame na rovnako veľké štvorce.
  4. Do stredu každého dáme orechovú plnku. Okraje štvorca stlačíme a sformujeme telo ježa.
  5. Všetky ježe necháme na plechu vystlanom papierom na pečenie ešte vykysnúť.
  6. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a nastriháme sterilnými nožničkami od hlavy smerom dozadu tak, aby vznikli ostne. Ešte sformujeme nufáčik a z hrozienok urobíme oči.
  7. Pečieme v stredne vyhriatej rúre dozlatista.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada