07.01.2014 18:30

Oravské bravčové rebierko

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Opečené rebierko so slaninou, smotanou a šalátom z kyslej kapusty.

 

Ingrediencie:
  • 500 g bravčového karé   
  • soľ   
  • mleté čierne korenie    
  • 3 lyžice masti na opekanie   
  • 4 strúčiky cesnaku    
  • 100 ml hustej smotany  
  • 60 g údenej slaniny
Na placky:
  • 1 kg zemiakov  
  • 150 g masti   
  • 130 g hladkej múky   
  • 2 strúčiky cesnaku soľ  
  • majorán  
  • mleté čierne korenie  
  • 1 vajce

 

Príprava:

Z karé odsekneme chrbtovú kosť a pokrájame ho na rebierka, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme a na rozohriatej masti z oboch strán opečieme. Prebytočnú mať zlejeme, pridáme roztlačené strúčiky cesnaku a odložíme. Na placky postrúhame zemiaky, pridáme majorán, rozotrený cesnak, múku, soľ, korenie a vajce a dobre premiešame. Cesto po častiach rozotierame na panvici s rozohriatou masťou a z oboch strán upečieme do červena. Plátky slaniny s kožkou nakrojíme niekoľkými rezmi vedľa seba, aby po upečení vznikli „hrebienky“. Upečené rebierka kladieme medzi dve placky, uložíme na misu, navrch položíme slaninový „hrebienok“ a navrch dáme za lyžicu hustej smotany. Podávame s chlebom a so šalátom z kyslej kapusty a s cibuľou nakrájanou na kolieska.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada