21.12.2011 17:15

Oravská kapustnica

Varenie - Recepty – Polievky

 

Kapustnica pre hladošov. Z každej porcie vylovíte aj jednu bravčovú kotletu.

 

Ingrediencie:
  • 1 l vody z kyslej kapusty
  • 1 a ½ l vody
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 350 g kyslej kapusty
  • 400 g údenej klobásy
  • 4 kusy bravčových kotliet (podľa počtu stravníkov) 
  • aspoň 10 g sušených hríbov
  • soľ, mleté čierne korenie, majorán
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 40 g masti
  • 30 g hladkej múky

 

Príprava:

Do studenej vody dáme variť bravčové kotlety, klobásu a sušené hríby, ktoré sme na hodinu namočili do vody. Po pol hodine varenia pridáme pokrájanú kyslú kapustu a postrúhanú zeleninu. Keď ingrediencie zmäknú, pridáme precedenú cesnakovú zápražku, kapustovú vodu a chvíľu povaríme. Kotlety a klobásu potom vyberieme a polievku dochutíme majoránom, mletým čiernym korením a soľou. Klobásu pokrájame vrátime do kapustnice, kotlety vložíme po jednom do tanierov.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada