21.12.2011 17:15
Oravská kapustnica
Varenie - Recepty – Polievky
Kapustnica pre hladošov. Z každej porcie vylovíte aj jednu bravčovú kotletu.
Ingrediencie:
1 l vody z kyslej kapusty
- 1 a ½ l vody
- 100 g koreňovej zeleniny
- 350 g kyslej kapusty
- 400 g údenej klobásy
- 4 kusy bravčových kotliet (podľa počtu stravníkov)
- aspoň 10 g sušených hríbov
- soľ, mleté čierne korenie, majorán
- 3 strúčiky cesnaku
- 40 g masti
- 30 g hladkej múky
Príprava:
Do studenej vody dáme variť bravčové kotlety, klobásu a sušené hríby, ktoré sme na hodinu namočili do vody. Po pol hodine varenia pridáme pokrájanú kyslú kapustu a postrúhanú zeleninu. Keď ingrediencie zmäknú, pridáme precedenú cesnakovú zápražku, kapustovú vodu a chvíľu povaríme. Kotlety a klobásu potom vyberieme a polievku dochutíme majoránom, mletým čiernym korením a soľou. Klobásu pokrájame vrátime do kapustnice, kotlety vložíme po jednom do tanierov.
—————