09.01.2014 17:55
Opekané kurča s tatárskou omáčkou
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Opečené kúsky kuracieho mäsa podávané s tatárskou omáčkou a šalátovou zeleninou.
Ingrediencie:
1 menšie kurča
- 60 ml oleja
- soľ
- grilovacie korenie
- 100 g tatárskej omáčky
Príprava:
Z očisteného kurčaťa stiahneme kožu, rozdelíme ho na štvrtky a kosti vyberieme. Mäso potom vyklepeme, osolíme, okoreníme a opekáme z každej strany asi 15 minút na oleji. Opečené kurča položíme na papierové utierky , aby sme ho zbavili prebytočného tuku a potom rozložíme na misu. Mäso obložíme zeleninou, najlepšie rajčiakmi, uhorkami, reďkovkami a listovým šalátom, a porcie pred podávaním polejeme tatárskou omáčkou. Podávame s chlebom alebo s ryžovým šalátom.
—————