Omelety s jablkovou plnkou
Varenie – Recepty - Múčniky
Zapečená omeletová torta ako netradičná sladká večera. Nesklame nikoho, kto miluje chuť jabĺk, orechov a hrozienok.
Ingrediencie:
250 ml mlieka
- 30 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 80 g hladkej múky
- olej na pečenie, strúhanka
Plnka:
- 400 g očistených jabĺk
- troška vody
- 60 g práškového cukru
- 60 g mletých mandlí alebo orechov
- 60 g hrozienok
Príprava:
Najprv si pripravíme plnku. Očistené a pokrájané jablká zalejeme vodou a pomaly uvaríme na hustú kašu. Keď trochu vychladne, primiešame do nej práškový cukor, pomleté mandle alebo orechy a hrozienka. V mlieku rozmiešame práškový cukor, soľ, žĺtky a za stáleho miešania aj múku. Cesto dobre vypracujeme a potom pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Palacinkovú formu vymastíme a rozohrejeme. Dáme na ňu trochu cesta a z oboch strán opečieme. Takto pripravíme z celého cesta všetky omelety. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou. Vložíme do nej prvú omeletu, potrieme jablkovou plnkou a prikryjeme druhou. Takto postupujeme, kým neminieme všetky omelety a plnku. Poslednou vrstvou je samozrejme omeleta, ktorú pomastíme. Vo vyhriatej rúre pomaly pečieme, omeletovú tortu potom vyklopíme a posypeme cukrom. Pokrájame a ešte teplú podávame.
—————