19.06.2013 09:15

Omeleta z varených zemiakov

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Zemiakové jedlá patria k jednoduchým na prípravu. Podobne omeleta s varených zemiakov.

 

Ingrediencie:
  • 50 g masti  
  • 500 g zemiakov   
  • pažítka    
  • soľ  
  • 5 vajec 
  • 4 lyžice
  • mlieka 
  • 1 lyžica hladkej múky
Príprava:

Zemiaky uvarené v šupke olúpeme, pokrájame na tenké plátky, ktoré opražíme na masti. Pridáme pokrájanú pažítku a zalejeme vajciami rozhabarkovanými s hladkou múkou a mliekom. Omeletu upečieme doružova a preložíme. Z tohto množstva upečieme 2 omelety na palacinkovej panvici. Podávame teplé s dusenou zeleninou (môže byť aj špenát) alebo so sezónnym šalátom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada