17.11.2011 17:07

Omeleta s hubovou náplňou

Varenie - Recepty - Bezmäsité jedlá

 

Toto múčne jedlo zasýti aj väčších hladošov. Dôvodom je sýta hubová plnka.

 

Ingrediencie:
  • 4 vajcia
  • 120 ml smotany  
  • 20 g hladkej múky   
  • 20 g masla   
  • pažítka  
  • soľ

 

Plnka:
  • 20 g masla  
  • 3 väčšie huby  
  • mleté čierne korenie
  • mletá rasca   
  • 1 vajce 
  • petržlenová vňať  
  • soľ

 

Príprava:

Žĺtky a bielky oddelíme. Smotanu, žĺtky a hladkú múku rozšľaháme, a potom do zmesi zamiešame nasekanú pažítku a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Na rozohriatu panvicu vymastenú maslom vylejeme cesto a v predhriatej rúre pečieme 6 až 10 minút. Medzitým si na masle udusíme pokrájanú huby, osolíme ich a pridáme rascu, korenie i posekanú petržlenovú vňať. Zmes na záver zahustíme vajcom. Do stredu hotovej omelety naservírujeme hubovú plnku a po stranách ju preložím. Podávame s čerstvou zeleninou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada