17.11.2011 17:07
Omeleta s hubovou náplňou
Varenie - Recepty - Bezmäsité jedlá
Toto múčne jedlo zasýti aj väčších hladošov. Dôvodom je sýta hubová plnka.
Ingrediencie:
4 vajcia
- 120 ml smotany
- 20 g hladkej múky
- 20 g masla
- pažítka
- soľ
Plnka:
- 20 g masla
- 3 väčšie huby
- mleté čierne korenie
- mletá rasca
- 1 vajce
- petržlenová vňať
- soľ
Príprava:
Žĺtky a bielky oddelíme. Smotanu, žĺtky a hladkú múku rozšľaháme, a potom do zmesi zamiešame nasekanú pažítku a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Na rozohriatu panvicu vymastenú maslom vylejeme cesto a v predhriatej rúre pečieme 6 až 10 minút. Medzitým si na masle udusíme pokrájanú huby, osolíme ich a pridáme rascu, korenie i posekanú petržlenovú vňať. Zmes na záver zahustíme vajcom. Do stredu hotovej omelety naservírujeme hubovú plnku a po stranách ju preložím. Podávame s čerstvou zeleninou.
—————