14.10.2021 15:48

Obložené chlebíčky so sardinkou

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Krajce sendviča natreté maslom, obložené sardinkou a ozdobené jemnou žĺtkovou penou a citrónom.

 

Ingrediencie:
  • 4 uvarené žĺtka
  • 120 g masla
  • sardelová pasta
  • citrónová šťava
  • 5 sendvičových plátkov
  • 40 g masla
  • 120 g sardiniek
  • 1 cibuľa
  • 1 citrón
  • 100 g jemnej žĺtkovej peny
  • zelená petržlenová vňať
  • kapia
Príprava:

Žĺtkovú penu si vyšľaháme zo žĺtkov z vajec uvarených natvrdo a zo 120 g masla a dochutíme ju sardelovou pastou, citrónovou šťavou a soľou. Plátky sendviča potrieme vymiešaným maslom a do stredu uložíme sardinku polovicu sardinky, z ktorej sme odstránili chrbtovú kosť. Žĺtkovú penu dáme do vrecúška s ozdobnou rúrkou a po celom obvode nastriekame venček. Na jednu stranu uložíme kúsok kapie a koliesko citrónu a na opačnú pár koliesok cibule a lístok zelenej petržlenovej vňate.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada