16.06.2012 11:28

Obložená roštenka

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Chutné kúsky hovädzej roštenky sú na grile hotové za pár minút, viac času si musíme rezervovať na ich prípravu.

 

Ingrediencie:

  • 600 g hovädzej roštenky   
  • soľ   
  • mleté čierne korenie  
  • olej  
  • citrónová šťava
  • zelenina na oblohu

 

Príprava:

Odležanú roštenku rýchlo umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame na hrubšie rezne. Tie zľahka naklepeme, upravíme do pôvodného tvaru, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a po oboch stranách potrieme trochou oleja a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pripravené rezne necháme v chlade odležať asi 2 hodiny. Potom ich na rozohriatom grile z oboch strán grilujeme asi 4 minúty. Roštenky upravíme na misu a obložíme pokrájanou zeleninou, napríklad paprikou, reďkovkou a paradajkou, a podávame s opekanými zemiakmi.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada