05.02.2012 18:16

O kávovar sa treba starať

Varenie - Rady z kuchyne

 

Lahodné espreso z kávovaru si už môžeme urobiť aj vo vlastnej kuchyni. Aby však chutilo aj v nasledujúcich rokoch, mali by sme sa o prístroj starať.

V prvom rade ho denne zásobíme čerstvou vodou a aby čerstvo uvarená kávička bola kvalitná, systém najprv prepláchneme prvou dávkou iba s horúcou vodou. Aj keď sa nám možno nebude chcieť, ale kávovar treba pri pravidelnom používaní čistiť rovnako denne. Rošt na odkvapkávanie i nádobu na kávu opláchneme, aby nemali šancu plesne. A pozornosť si vyžadujú aj dýzy na prípravu mliečnej peny do cappuccina. Hĺbkovú údržbu dosiahneme používaním špeciálnych prípravkov na odvápňovanie, aby sa v prívodoch neusadzoval vodný kameň, ktorý zhorší funkcie nášho domáceho pomocníka.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freedigitalphotos.net

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada